הנסיעה לארה"ב, ממנה חזרתי לפני כמה ימים, לא הייתה בסימן טכנולוגיה. אף על פי כן, פה ושם מצאתי והספקתי לצלם דברים שאולי יעניינו את קוראי הבלוג הזה.
בידור בטיסה? לינוקס!
מכל המסכים האישיים שב-777 של אל-על, דווקא זה שלי היה תקוע: הוא הציג רק רקע אפור בהיר, התעלם מכל מגע או לחיצה וסירב אפילו לכבות כדי להפסיק לסנוור. בסופו של דבר, צוות האוויר הצליח לאתחל אותו מרחוק, ואז תפסתי את זה:
התמונה הזו מגלה כמה דברים מעניינים לגבי הגדרות התצוגה (שימו לב לקצב הרענון המופרך!), וגם מסגירה שהשבב ששולט ב-GPIO של המערכת הוא ממשפחת pca953x של חברת NXP. אפרופו, גם כשהמערכת פועלת כמתוכנן, זמן התגובה ללחיצה על מסך המגע הוא כשלוש-ארבע שניות. מביך ומעיק ביותר, מזל שהטיסה נמשכת יותר מעשר שעות אז יש מספיק זמן להגיע לסרט הרצוי.
שייט בניאגרה? אולי לינוקס!
את התקלה שבצילום הבא ראיתי – ביחד עם עוד כשלושה מיליון תיירים יפנים וסינים – בדרך לספינה ששטה ליד המפלים המפורסמים.
אולי המידע שבתמונה יעזור להאקרים ואולי לא, בכל אופן כאמור חצי עולם ראה את זה, אז שלא יבואו אליי בטענות. זוהי הודעת שגיאה מטעם ה-BIOS של המחשב, שלא מצליח לבצע איתחול דרך רשת (האם מישהו דרך על כבל האתרנט וניתק אותו?) אותה הודעה הופיעה במשך כל הזמן שהייתי בתור, כך שאינני יודע איזו מערכת הפעלה ותוכנות אמורים לעלות לאחר מכן.
מספרים רכים
אולי אני לא מעודכן וסתם מפדח את עצמי, אבל מבחינתי תצוגת הקומות הזו, במעלית רגילה של בית מלון, הייתה דבר חדש: מטריצת לדים, ללא אנימציה, אך גם ללא חוצצים אטומים בין הלדים עצמם, כך שהגבולות בין "דולק" ל"לא דולק" מיטשטשים קצת והאור מתפזר בצורה רכה ונעימה לעין.
שלולית קולה במעבר שלוש!
הדבר הבא, שבמבט ראשון בתמונה אפשר לפספס אותו, הפתיע אותי בכניסה לסופרמרקט של רשת Stop & Shop:
זהו מארטי (Marty), אחד מחמש-מאות רובוטים דמויי-עמוד שהוצבו בתחילת השנה בסופרים ברחבי ארה"ב. מארטי נוסע לאיטו ברחבי המבנה ומחפש כתמים, זבל, שלוליות ושאר מפגעים על הרצפה. כשהוא מוצא משהו, הוא עוצר לידו, מודיע (בשקט) לאחראים שיבואו לנקות, ומהבהב באורות צהובים כדי לסמן למנקים מרחוק איפה בדיוק המפגע. וכן, זה חשוב כשהסופר הוא בגודל של האנגר של ג'מבואים.
כדי לא להפחיד את הקונים יותר מדי, הצמידו לרובוטים עיניים גדולות מפלסטיק, שכמובן לא משרתות שום פונקציה ניווטית, ומתחתן תלו גם פתק שמסביר מי הרובוט הזה ומה הוא עושה. את תוכן הפתק קל לקרוא כי כשמתקרבים לרובוט הוא פשוט עוצר, כדי למנוע התנגשויות.
בתמונה קצת קשה לראות שתי מדבקות על בסיס הרובוט, מהסוג שמשמש בדרך כלל לזיהוי ואיכון באמצעות ראיה ממוחשבת. בהתחלה חשבתי שיש מצלמות על התקרה שמזהות את הרובוט ועוזרות לו לנווט, אבל במחשבה שנייה, אם היו מצלמות במיקומים כאלה וברזולוציה כזו בכל הסופר, הן היו יכולות לאתר בעצמן את הלכלוכים ולחסוך המון כסף. גם הכתבות שמצאתי בנושא טענו שהרובוט אוטונומי לגמרי. אם זה נכון, ייתכן שהמדבקות עוזרות לו רק להתחבר למתקן טעינה או חניה כלשהו, שדורש דיוק רב.
כצפוי, יש אנשים שמתנגדים לרובוטים האלה בטענה שהם גוזלים עבודה לבני אדם. גם האפקטיביות שלהם לא ברורה לגמרי. מה שבטוח, הילדים שלי אהבו אותם מספיק כדי להעדיף את רשת הסופרים הזו על פני אחרות.
מעניין כמה עולה רובוט כזה
בינתיים לא ראיתי בשום מקום, לא רק כמה זה עולה אלא אפילו מי מייצר אותם. בטח כמה עשרות אלפי דולרים ליחידה. [עריכה: בחיפוש מתקדם יותר מצאתי מקור שטוען שהוא עולה 35 אלף דולר. צדקתי! 🙂 ]
ברוך השב.
בקשר למיניטמן: כנראה שיש עדיין כאלו בשירות.
הלינוקס הזה נמצא במערכות בידור של הרבה מאוד חברות.
ול PXE: אחד מהשנים, או שאכן המכשיר נותק מהרשת הפנימית, או שהסוללה שלו נגמרה וה BIOS התאפס, ובדיפולט PXE מופעל, ולכן הוא מנסה לאתחל מהרשת במקום מאחסון מקומי.
זו ההודעה שתופיע גם במקרה שלא ניתן לבצע בוט מהאיכסון הפנימי, והביוס עובר הלאה בסדר מקורות האיתחול.