לפני עשרה ימים פרסמתי כאן (ובדף הפייסבוק של "הבייט הלבן") הזמנה לסקר לגבי הבלוג והתכנים שבו. הנה סיכום הממצאים המעניינים, וגם כמה תגובות והבחנות שלי בנושא.
מתוך כלל המשיבים, כ-95% הגדירו את עצמם כמבקרים קבועים בבלוג, והנותרים מבקרים לעתים רחוקות. אף מבקר חדש לא השיב לסקר (או לפחות לא הודה בכך!). זה לגמרי לא מפתיע, בהתחשב במקומות שבהם פרסמתי את ההזמנה… אבל זה חשוב מאוד לניתוח והבנה של התוצאות, כיוון שיש כאן מה שנקרא "קיצוץ תחום": התשובות מגיעות מאוכלוסייה שעברה כביכול סינון מאסיבי מראש, וכמעט כל תובנה שאוכל לחלץ מהתשובות תהיה נכונה רק לגבי האוכלוסייה הזו, ולא לגבי קוראים פוטנציאליים שטרם נחשפו לבלוג או מייקרים בכלל.
מה שהפתיע אותי ביותר היה האחוז הגבוה-יחסית של משיבים שהשתמשו בכלי הניווט הפנימיים באתר (חיפוש פנימי, קטגוריות פוסטים וכדומה). עד הסקר היה לי רושם שרוב האנשים לא שמים לב אליהם כלל, ושקלתי להעלים אותם לגמרי. כעת אני חושב אפילו לבנות מחדש את היררכיית הקטגוריות והתגים כדי לאפשר ניווט נוח ושימושי יותר.
כ-45% מהמשיבים טענו שהם לא מודעים לכך שיש פרסומות בבלוג. בניסוח השאלה לא ציינתי במפורש שאני מתכוון לפרסומות של גוגל (דרך AdSense), אבל כיוון שכבר שנים לא העליתי פוסט פרסומי, אני מניח שהמשיבים התכוונו אליהן, ושהסיבה לחוסר המודעות הוא תוסף לחסימת פרסומות. אני לגמרי בעד תוספים כאלה, אבל בכל זאת אזכיר – כפי שהציע אחד מהמשיבים – שאפשר לנטרל את חוסם הפרסומות באתרים ספציפיים, על ידי לחיצה על האייקון שלו בדפדפן ובחירה באפשרות המתאימה. מי יודע, אולי יום אחד תצוץ פה פרסומת שכן תהיה רלוונטית לכם 🙂
ממצאים מרתקים נוספים עלו מהשאלה לגבי התכנים שמעניינים במיוחד את הקוראים. נרשם רוב מוחץ ל"פרוייקטים והדגמות" (כ-90% מהמשיבים), ואילו הנושאים "מיקרו-בקרים", "מידע על רכיבים ומודולים ספציפיים", "סקירות וביקורות" או "קהילת המייקרים" דשדשו באזור ה-50%. זה עדיין אחוז יפה ומשמעותי מאוד, פשוט מסקרן לנסות להבין למה זה המצב. חלק מהמשיבים הצהירו על עצמם שהם מייקרים-לייט, שאוהבים לראות בעיקר את הנרטיב – תהליכים של פיתוח רעיונות, התמודדות עם קשיים וכו' – ואילו מידע טכני יבש פחות מעניין אותם. אולי זה חלק מההסבר.
זו, אגב, דוגמה מצוינת ל"קיצוץ התחום" שהזכרתי קודם. אולי חצי מהקוראים הקבועים פה פחות מתעניינים בהסבר טכני על חיישן מסוים, אבל אותו פוסט על חיישן יכול לעלות בחיפוש בגוגל ולהביא לכאן עשרות סטודנטים, או אפילו לקוחות פוטנציאליים, שצריכים מידע על הטכנולוגיה הספציפית. בתור בעל בלוג שיש לו אינטרסים גם מעבר ל"להראות לעולם מה עשיתי", חייבים לקחת דברים כאלה בחשבון.
כמעט 80% מהמשיבים אמרו שהם רוצים, או שלא אכפת להם, לראות בבלוג תכנים מעבר לאמבדד ומייקינג. אני בעצמי לא בטוח עדיין מה אני רוצה להוסיף (אם בכלל!), ועם זאת האחוז הזה מעודד באופן כללי. מה שבטוח, אם אגלוש לנושאים אחרים, אדאג לסמן את הפוסטים האלה בבירור כדי לא לשגע את מי שבא לפה בשביל המייקינג בלבד.
לסיום, אני רוצה להתייחס לפידבקים שהגיעו בסוף, בשאלה הפתוחה.
לגבי עיצוב הבלוג, חוששני שלא צפויים שינויים משמעותיים בעתיד הנראה לעין: מבחינתי זו פשוט יותר מדי התעסקות ביחס לתועלת, ובינתיים אני בגישה של "אם זה לא מקולקל, אל תתקן". אני כן יכול לבשר שלא מזמן ערכתי מספר שינויים מאחורי הקלעים, שאמורים להאיץ את זמן הטעינה של הדפים. לגבי תדירות הפוסטים, אני עושה מה שאני יכול… יש לי כמה פרויקטים אישיים בשלבי פיתוח עכשיו, והם כנראה יגיעו לכאן במרווחי זמן קצרים, אז יש למה לצפות.
והכי חשוב: תודה רבה על המילים הטובות והתמיכה! זה לגמרי לא מובן מאליו, ומאוד מרגש. באמת. אז שוב תודה לכל מי שענה לסקר (או שקורא את הבלוג ולא ענה, גם זה בסדר 🙂 ), ועכשיו קדימה, לחזור לפרוייקטים שלנו!
לא ראיתי את הסקר, כי אני נכנסת לעיתים רחוקות. בכל זאת רציתי לכתוב שאני מייקרית בחיתולים ומאוד נהנת מהבלוג (ומשתמשת בחיפוש), ושנטרלתי את האד-בלוקר
תודה!
בקשר לתחומים מעבר לאמבדד ומייקינג, אני חושב שיכול להיות מעניין ומרענן לראות גם פוסטים על אנלוג ועל RF. אבל אולי זה רק אני… 🙂
אני לא חושב שהתחומים האלה נפרדים מאמבדד וממייקינג, אבל אחד התנאים בשבילי לכתוב על נושא זה להבין בו קצת 😉
ההבדלים בין אמבדד לאנלוג די משמעותיים. מגברים, מתנדים והכל ללא מגע יד ביטים. נושא מעניין למדי. גם RF. ממליץ לך לנסות את כוחך בבניית מגבר פשוט מטרנזיסטורים, למשל, או סינתיסייזר אנלוגי עם מגברי שרת. זה יכול להיות גיוון מעניין בעיני (כמובן שגם התכנים הנוכחיים נהדרים P: )
"מאמבדד וממייקינג" ביחד, לא רק אמבדד 🙂 וגם שם, העובדה שרוב האנשים "מתעצלים" ומשתמשים רק בדיגיטל לא אומרת שאי אפשר (ולפעמים חייבים) לשלב אלמנטים אנלוגיים.
בכל אופן, כאמור, אני לא רואה התעסקות רצינית שלי באנלוג או RF בעתיד הנראה לעין… אבל מי יודע?
רגע, לגבי מנגנוני החיפוש הפנימיים באתר סימנתי שאני משתמש בגוגל המובנה פשוט כי לא ניתן היה לא לבחור אף תשובה, ולא הייתה תשובה של "אני לא משתמש בכלום". מעניין אם יש עוד כמוני. בכל מקרה, חיפוש טוב, במיוחד כשיש יותר ויותר תכנים, תמיד מועיל.
ושוב תודה על הבלוג.
כן, זו הייתה תקלה טכנית בעייתית… אבל בהתחשב בהתפלגות של האופציות האחרות, ובעובדה שלא קיבלתי הרבה תלונות על השאלה הזו, אני לא חושב שהרבה עשו כמוך. נראה אם תיכף יגיעו עוד המון תגובות כאלה 🙂
עצבנה אותך התגובה שלי עם החתולים? כי מישהי כעסה עלי ואמרה שלא כותבים כזו תגובה.
אפילו חיפשתי חתול בסביבה לצלם אותו כדי לשים בתחילת הפוסט הזה.,אבל מה לעשות שדווקא היום לא היה אף אחד 🙂
אבהיר את התשובות שלי כי נראה לי שלא התייחסת אליהם כמו שציפיתי:
בחרתי ב"מה באמת יש פרסומות?" כי הן לא מציקות לעין ובאמת שלא שמתי לב אליהם עד לפני הסקר ששאל על זה…
סימנתי שאני לא משתמש בתפריטים כי אני עוקב אדוק של הבלוג שלך, גם בפייסבוק, אז בכל מקרה אני רואה וקורא את כל הפוסטים, כך שאין צורך לדפדף כדי להגיע למשהו. ואם כבר לחפש, אז גוגל עושה עבודה מצויינת.
אני מניח שזה נכון גם לחלק גדול של העוקבים הקבועים שלך…
אוקיי, בקשר לפרסומות זה לא מפריע, ובקשר לניווט זה לא סותר 🙂 (ההתייחסות הייתה לאלה שציינו שהם כן השתמשו בניווט, ואם יש מבקרים לא-קבועים שמשתמשים בזה גם כן, זה רק מחזק עוד יותר את המסקנה)