בגלל התחייבויות אחרות בעולם האמיתי, הבלוג ייצא בקרוב לחופשה קצרה (באמת קצרה, לא לדאוג). אני אנצל את ההודעה הזו כדי לדבר קצת על העתיד – טוב, לא העתיד בהא הידיעה, אלא פשוט העתיד של הבלוג. ראשית, הנה דברים שנשארו פתוחים ושאני אשלים כשהבלוג יחזור לפעילות. אם יש משהו שהזכרתי בעבר ושכחתי, אל תהססו להזכיר לי:
- פרויקט 99
- פרויקט MBM
- פרויקט A-XO
- להתקדם עם ה-TI MSP430
- מודול זכרון ראוי לשמו עם רכיבי 23K256
- פסיקות בתוכנה (טיימרים), מצבי שינה והתעוררות
- השלמת מחסום הזרוע
- פרויקט Readuino
- עבודה עם FPC/Lazarus, סביבת הפיתוח לשפת Object Pascal
- [תוספת מאוחרת:] RF Kits
מעבר לזה, בואו נדבר גם על מה שאתם הייתם רוצים לראות. יש נושא כלשהו שאתם מרגישים שהוזנח? שראוי לעסוק בו יותר? סתם לדוגמה…
- תכנות בסיסי בשפת C
- תכנות מתקדם בשפת C
- פרויקטים מקוריים בארדואינו
- אלקטרוניקה בסיסית
- פעילות שקשורה ישירות לקהילת המפתחים
- …?
ואם כבר הזכרתי את קהילת המפתחים, מה לדעתכם אפשר לעשות במסגרת הצנועה של הבלוג כדי להגדיל ולגבש את הקהילה הזו? פרויקטים משותפים? תחרויות? ניוזלטר? אירוח של חובבים או של מומחים (לא שיש לי מושג איך בדיוק לארגן את כל זה, אבל אולי תוכלו לעזור גם כאן)? ואולי בכלל יש לכם רעיון אחר שבכלל לא העליתי על דעתי?
קדימה, הבמה שלכם. אפשר בתגובות, ומי שרוצה בפרטי זה גם בסדר – info@idogendel.com. להתראות בקרוב!
[עריכה: בגלל גל עצום של ספאם מרגיז, הוספתי למנגנון התגובות הגנת "סיסמה", שצריך להעתיק משדה אחד ולהדביק בשדה אחר. זה מעצבן, אני יודע, אבל יותר מעצבן לקבל כל דקה למייל הודעה על תגובה חדשה של איזה בוט מטומטם… אז אנא הקפידו להעתיק את הסיסמה הזו, אחרת ההודעה שלכם עלולה ללכת לאיבוד. תודה!]
היי עידו.
אומנם אין לי הרבה זמן פנוי, אך אשמח לעזור למי שצריך בנושא של אלקטרוניקה בסיסית. או יותר מתקדמת. כמובן שאם צריך שרטוט להסבר או סתם שרטוט לרעיון…
יש לי הרבה חוברות של ELEKTOR ELECTRONICS שם ישנם הסברים ברמות שונות כולל שרטוטים.
אלא שאיני יודע אם ניתן לצרף שירטוט בצורה של העתק והדבק בתגובה. יתכן ועזרה בנושא תפתור את הבעיה.
שלום מאיר, מאז שכתבתי את הפוסט הזה השתנו כמה דברים… בעיקר, הקמנו את makers.co.il – האתר למייקרים החובבים בישראל. אתה מוזמן להצטרף ולתרום מהידע (והשרטוטים) שלך שם!
היי עידו,
אני חובב תכנות ואני רק מתחיל את צעדיי בעולם הזה. בגלל מחסור לטעמי במדריכים לשפת C בעברית ובגלל צורת בכתיבה הברורה והמובנת שלך, הייתי שמח לראות פה מדריכים למתכנת C שמתחיל מאפס, החל מסביבת עבודה מומלצת, פקודות בסיסיות ומבנה השפה ועד לתוכן מתקדם יותר. אני חושב שתוכל לעשות כאן חסד גדול למתעניינים ישראלים חסרי כל נסיון או הדרכה.
חוץ מזה, הבלוג שלך הוא אחד המעניינים בתחום ונותן השראה ללמוד כל הזמן.
תודה!
תודה רבה על הבלוג המעניין! יוצא לי לשוטט פה, כשאני מחפש רמזים בקשר לבעיות שאני נתקל בהן עם הפרוייקט שלי…
אני יחסית חדש בתחום האלקטרוניקה, אך רכשתי לי קצת ידע ואשמח לשתף בו. ראיתי שדובר על טיימרים ופסיקות- תחום שאני מתחיל להתמצא בו. אשמח לסייע
אם במקרה למישהו יצא לבנות משדר-מקלט (רדיו), אשמח לעזרה
וכמו כן להסברים על רכיב ה-uart שבקונטרולר ואיך משתמשים בו.
**אגב- אני עובד עם לוח פיתוח ובו בקר atmega328p, ומתכנת ב-avrstudio, אך זהו אותו בקר של הארדואינו, ורב הדומה על השונה 🙂
עידו שלחתי לך אימייל על הצעות, שחכתי להוסיף – אלקטרוניקה בסיסית מאוד תעזור להרבה חדשים[כמוני :)] כל הנגדים והדברים האלה
היי עידו, בלוג נהדר 🙂
חשבת אולי לפתוח מדור עם SHOWCASE לפרוייקטים של אנשים אחרים? משהו אולי קצת כמו HACKADAY?
אני חושב שזה מה שהכי חסר לקהילת הארדואינו בארץ, מקום להציג ולראות מה אפשר לעשות. אני אגב נפגש עם מתן וספי מ http://3dmns.co.il/ בסוף השבוע הבא כדי להרכיב את ה RepRap Aluminum שלי, בתקווה עם יכולות לחריטת PCB בקרוב 🙂
בכיף, אני אשמח לפרסם ולדון פה בפרויקטים של חובבים – אכתוב פוסט מסודר על זה בקרוב.
מגניב שיש "נציגות" ישראלית למדפסות האלה… אם כי הן הרבה מעבר לתקציב שלי לצורך תחביב המיקרו-בקרים!
אני מזכיר בקשה (או שאלה) מאחת הרשומות הראשונות:
איך ניתן להגדיל את זכרון המעבד, בכדי שיוכל להכיל תוכניות יותר ארוכות וגדולות (אני רוצה לטעון על הארודאינו שלי תוכנה לעיבוד תמונה).
התייחסתי לזה בתגובות לרשומה ההיא (https://www.idogendel.com/whitebyte/archives/207). אי אפשר להגדיל את ה-Flash שמיועד לתוכנה עצמה; אם הקוד שלך באמת כל כך "כבד" – אגב, אפשר להכניס הרבה מאד ב-32K בשפת C למיקרו-קונטרולר – תצטרך פשוט לטעון אותו לארדואינו Mega או לפתח ישירות ללוח ולמיקרו-קונטרולר מסוג אחר וחזק. אתה כן יכול להוסיף זכרון לצורך אחסון של נתונים. אם אתה עושה חישובים ב"זמן אמת", אתה יכול להשתמש ברכיבי RAM. אם הזריזות קצת פחות קריטית, אפשר להשיג גם רכיבי EEPROM או קורא כרטיסי SD. ושוב, אם אתה בקטע של תכנות אקסטרימי, כתוב מפענח (Interpreter) בסיסי לשפת תכנות מינימלית, שאת הקוד שלה תכתוב בנפרד ותאחסן… לקרוא עוד »
היי רפי
רציתי לשאול אם תוכל להסביר איך אפשר לעשות שימוש בארדואינו לשם
עיבוד תמונה האם אתה משתמש במצלמה או קורא את התמונות מכרטיס SD
אם אתה נעזר במצלמה איך אתה ניגש לפיקסלים?
אם תוכל להסביר בשפת הקודש…
מקווה שתראה את התגובה…
דבר ראשון, אחלה בלוג. שמח מאוד שיש עוד אנשים שכותבים על חומרה בארץ 🙂
לגבי פרויקטים, הייתי שמח לראות מערכת (מחשב סקופ או משהו מגניב אחר) מבוסס ארדוינו, הדגמות ופרויקטים נחמדים באלקטרוניקה ואולי גם איזה cnc/reprap על הדרך..
לגבי הקהילה, אולי אפשר לארגן hackaton או משהו
בחייך, אם היה לי תקציב ל-reprap, נראה לך שלא הייתי עובד על זה כבר? 🙂
(למי שלא מכיר: זו מעין מדפסת תלת-ממדית ביתית להרכבה עצמית, שיוצרת אובייקטים מפלסטיק) אני חושב שבינתיים, פרויקט 99 שהוזכר למעלה יהיה לטעמך.
Hackathon בשלב הזה – קצת מלחיץ, לא? קח בחשבון שהרבה מהמתעניינים בתחום הם עדיין בסביבות הפרויקט הראשון שלהם… וזה גם מצריך הרבה זמן פנוי!
אני מוסיף את הבלוג שלך לרשימת הקישורים אצלי.
תודה!
בתור אדם קצת פחות מנוסה, אני בעד הסברים על אלקטרוניקה בסיסית ( ואפילו מאוד ) – הרבה פעמים נוטים בנושא הזה להתמקד בחלקים שבהם משתמשים ובתיכנות של הפרויקט, אבל מתעלמים מהאלקטרוניקה הבסיסית שמחזיקה את כל הפרויקט ביחד, ומניחים שהקורא יודע להשתמש בה לבד ( לדוגמא, טרנזיסטורים, חישוב ערכי נגדים וכו' ). בסך הכל זה לא אמור להיות מאוד ארוך, אבל לדעתי מאוד יעזור למתחילים בנושא שאולי לא מבינים ב100 אחוז את כל הנושא בגלל החסך הקטן הזה בתחום.
בהחלט. וגם לי לא יזיק להתעמק קצת יותר בחומר הבסיסי!
הי עידו, כרגיל תודה רבה עך הבלוג ועל העזרה האקס טריטוריאלית 🙂 משהו שנראה לי מעניין ומתחיל לתפוס תאוצה הוא שילוב בין האייפון/פאד והאנדרואיד לבין הארדואינו. אני אישית כרגע מתחיל לבדוק את העניין ואביא את דוגמת הפוטנציומטר מהפרויקט שלי (ולכל השאר אני מפרט שמדובר בפרויקט follow focus למצלמת 5D): אחרי שאתה כותב את הקוד, מתגבר על הבאגים (ולומד המון בדרך) אתה מוצא את עצמך פתאום נאלץ להתמודד עם רכיב פרימיטיבי מוגבל ובעייתי. האפשרות ליצור ממשק פוטנציומטר על המסך של האייפון שלי (כזה שאין לו בעיות מגע פתאום) כל כך קוסמת, ומעלה בדמיוני פתאום אינסוף אפשרויות מורכבות ואסתטיות עבור הפרויקט שלי… לקרוא עוד »
בתור בעליו הגאה של סלולרי דור 0.6 שגם הוא רוב הזמן כבוי, יהיה לי קצת קשה לתרום בקטע הזה… אבל תכל'ס, חוץ מהעניין הפעוט של הממשק בין הארדואינו לסמארטפון, אתה בעצם מדבר על תכנות ברמה גבוהה (כלומר High-level, לאו דווקא איכות התוכנה :-)) וזה בהחלט נושא שיופיע בבלוג – למשל בפרויקט MBM, וגם בהזדמנויות אחרות.
אלא אם מישהו רוצה להשיג לי איזה סמארטפון חדיש, כמובן 😉
שלום עידו , קודם כל המון המון המון תודה על הבלוג זה ,
אין יום שאני לא בודק האם יש משהו חדש .
אני משתמש חדש אם אין ספור רעיונות , מקווה שבעזרך אוכל להגשים חצי מהם =)
אני ישמע אם תוכל להרחיב על הנושאים הבאים :
– קליטה ושידור אותות IR (לפי התגובות שלך ב hwzone הבנתי שזה לא פשוט כל כך)
– עבודה מול JAVA – (תקשורת סריאלית )
– וגם את ה RF!
ושוב חזק ואמץ על הבלוג הזה, תמשיך ככה. =)
עופר.
רשמתי לפניי IR. עבודה עם Java זו בעיה כי אני לא מכיר את השפה ואין לי תוכניות ללמוד אותה בעתיד הנראה לעין – אבל אני רוצה לשלב תקשורת סריאלית מהארדואינו עם כלים שאני כן מכיר, והעיקרון אמור להיות די פשוט – למצוא קוד נורמלי לתקשורת עם פורט סריאלי ויאללה לדרך… אז גם לזה נגיע.
תודה!
אני בעד שתמשיך עם ה-MSP430. מסקרן אותי בהשוואה לארדואינו… אולי אף אזמין לעצמי אחד.
התכנות שלו מכוער יותר, זה בטוח, אבל בסופו של דבר ככה נראה תכנות אמיתי למיקרו-קונטרולרים… אז אני בהחלט מתכוון להגיע גם לזה.
אפרופו, שמעתי על מקרה אחד בו המכס עיכב את החבילה. לא ברור בדיוק במה הם חשדו (אולי המחיר נראה להם כמו נסיון רמאות?) אבל אחרי כמה טלפונים והסברים זה הסתדר. אז נא לשמור את מסמכי החשבוניות והקבלות, ליתר ביטחון!
שלום,
אני מאוד אוהב את הבלוג שלך, ואת שלי פתחתי בהשראתו.
רציתי לשאול האם תוכל להסביר על ה RF kit.
אני בעד עריכת מפגש של כל חובבי הארדואינו, ואני מוכן לעזור בעניין. (הפקתי ארועים של אלפי אנשים בעבר).
תודה,
תומר
תודה!
באמת התכוונתי לדבר גם על RF Kit: זה בתוכנית ויתבצע בהקדם האפשרי.
מפגש זה רעיון טוב, אם כי נראה לי שכדאי לחכות עם זה עד שתתגבש קהילה וירטואלית קצת יותר ברורה. אני אשמור את ההצעה שלך ונדבר כשזה יהיה רלוונטי – ואני חושב שתגלה, בלי לזלזל חלילה במה שעשית, שבמקרים מסוימים יותר קל להפיק אירוע רשמי לאלפי אנשים מאשר לארגן ביחד עשרה חבר'ה ממקומות שונים בארץ, שרובם עובדים [עריכה: ו/או לומדים] ועם ילדים 🙂
היי עידו
סחתן על ההשקעה בבלוג כל חובבי הArduino בטח מודים לך שאתה משתף אותנו
בפרוייקטים שלך ובידע שלך
היות ובקשתה אז:
נכון שתמיד משבחים את הArduino אבל מה המגרעות שלו היות והוא פרוייקט קוד/חומרה פתוחה או ביחס לבקרים אחרים באותה רמה כמו PIC
לצערי, אני עדיין לא מכיר את הנושא ברמה שתאפשר לי לענות לשאלה. שני דברים אני יכול בכל זאת לומר: 1. ברמה של החובבים – כלומר, כל עוד לא מתכננים לוחות או מוצרים מסחריים – ההבדלים הם חסרי חשיבות. ספציפית בנוגע למעבדים, בוא נזכור שבסופו של דבר, כל המיקרו-קונטרולרים הנפוצים הם ברמה גבוהה ובלי בעיות מנקרות עיניים, אחרת אף אחד לא היה משתמש בהם בכלל. הארדואינו הוא אולי קוד פתוח, אבל הלב שלו – מעבדי ATmega – הוא מוצר תעשייתי לכל דבר. ובקשר ל-IDE, זה של הארדואינו אולי מרגיש קצת בסיסי, אבל הוא בחינם וללא מגבלות, ומי שמתעקש יכול להגיע בעזרתו… לקרוא עוד »