בבלוג זה נעסוק, בין השאר, גם בארדואינו (Arduino) – המיקרו-בקר הפשוט והרב-תכליתי שזכה לפופולריות עצומה בתקופה האחרונה. הבעיה עם פיתוח באמצעות ארדואינו, בניגוד לפיתוח תוכנה בשפות ובכלים הנפוצים, היא שהמחשב האישי לא מספיק: מדובר במוצר פיזי שצריך לקנות אותו בכסף – וזה מעלה אוטומטית את השאלה של המחיר.
פוסט זה מיועד לסייע לקוני ארדואינו פוטנציאליים, ומבוסס על סקרי השוק, הבדיקות והרכישות שביצעתי בעצמי. אני אנסה לשמור על עדכניות המידע – כרגע הוא מעודכן לתאריך 16.3.12 – אך אינני יכול להבטיח שהוא מדויק ושימושי במאת האחוזים. אז על אחריותכם, וקניה מהנה… 🙂
>> שימו לב: זהו פוסט ישן מאד. למידע עדכני קצת יותר, לחצו כאן.
1. איזה ארדואינו לקנות?
קיים מבחר גדול של לוחות ארדואינו, מסוגים שונים ומדגמים שונים בכל סוג. הלוח ה"רגיל", הנפוץ ולטעמי גם השימושי ביותר למתחילים, נקרא Arduino Uno. קיים דגם ישן יותר בשם Arduino Duemilanove (באיטלקית, 2009), שנראה ומתנהג כמעט בדיוק אותו דבר. אם אין לכם סיבה ממש טובה לחפש סוג אחר, חפשו את אלה.
בין הסוגים האחרים נמצאים ארדואינו מגה (Mega), הגדול יותר פיזית ובעל מספר רב יותר של כניסות ויציאות, וארדואינו נאנו (Nano) הזעיר שמחייב הרכבה על גבי מטריצה או PCB. אם אתם מתקדמים מספיק כדי להתעניין בסוגים נוספים ובמה שיש להם להציע, אתם בטח כבר לא צריכים את הפוסט הזה…
2. איפה לקנות?
אם אתם רוצים את הדבר האמיתי והמקורי, גשו לחנות המקוונת הרשמית. לוח Uno החדש ביותר (R3) עולה שם 20 אירו, לא כולל משלוח. חיפוש קצר באינטרנט יגלה גם חנויות מישראל שמוכרות לוחות כאלה במחיר של כ-125 ש"ח, לא כולל משלוח. אינני יודע אם מדובר בארדואינו מקורי או בחיקוי.
לעומת זאת, אם אתם מוכנים להתפשר על חיקוי סיני באיכות טובה, תוכלו למצוא לא מעט מציאות באיביי ובאתרי גאדג'טים מהמזרח הרחוק. אגב, רוב המוכרים של מוצרים כאלה באיביי הם למעשה מתווכים או אפילו מטעם האתרים הנ"ל, כך שפה ושם אפשר למצוא באתרים האלה הזדמנויות משתלמות עוד יותר מאשר באיביי.
באתר DealExtreme הוותיק אפשר למצוא ארדואינו תואם-Uno במחיר 18.6 דולרים, והמשלוח חינם. יש שם גם לוחות מסוגים אחרים ולא מעט ציוד היקפי עבור הארדואינו.
המקור הזול ביותר שמצאתי עד כה, ועל פי נסיוני האישי גם אמין מאד*, הוא האתר BuyInCoins. שם אפשר למצוא קיט למתחילים עם לוח Duemilanove ושלל רכיבים, לוח תואם-Uno ב-15.65 דולרים ועוד. אם זו הקניה הראשונה שלכם באתר, ובא לכם לעשות מצווה ולהרוויח על הדרך עוד חמישה אחוזי הנחה, הזינו את המייל שלי info@idogendel.com בתיבת הממליץ (Recommender) לפני התשלום.
* עדכון: מעדויות של מספר קונים אחרים בישראל עולה שה-Arduino Nano שנמכר כעת באתר BuyInCoins אינו אמין. ראו הוזהרתם!
חשוב מאד: זמן ההגעה הצפוי להזמנות מהמזרח הרחוק (במשלוח חינם ו/או בדואר רגיל) הוא בערך שלושה שבועות, ועשוי להתארך עוד יותר בתקופות של עומס וחגים. שימו לב להודעות שמופיעות באתרים, ואם אין לכם סבלנות או זמן לחכות, מיצאו פתרון אחר.
ועוד דבר חשוב מאד: אם אתם מחפשים לוחות באיביי, שימו לב שלארדואינו יש מגוון תוספות אופציונליות (Shields) שעשויות להיראות, במבט ראשון, כמו הלוח עצמו ולהיות זולות ממנו. אל תתבלבלו! הכותרות של התוספות הללו מכילות כמעט תמיד את המילה Shield. היזהרו גם מלוחות חלקיים להרכבה עצמית, שמופיעים לרוב עם מילות המפתח PCB ו/או DIY.
3. מצאתם דיל יותר טוב?
אם יש לכם מידע עדכני על מקורות טובים להשגת לוחות ארדואינו, או אזהרות מהימנות מפני מקורות שהזכרתי, אנא כתבו אליי ואעדכן את הפוסט בהתאם. תודה!
שלום
רציתי לשאול:
איפו הכי משתלם לקנות מסך טאץ לandruino mage
אני לא עורך סקרי שוק סדירים על מוצרים ולכן לא יכול לענות על שאלות כאלה… אני רק מקווה שבמילה "משתלם" אתה כולל גם איכות, תמיכה וזמן אספקה, לא רק מחיר!
מה דעתך על ה UNO הזה?
http://www.aliexpress.com/item/UNO-R3-CH340G-ATmega328P-compatible-for-Arduino-UNO-R3/32523366108.html?spm=2114.30010308.3.10.CwtUCB&ws_ab_test=searchweb201556_10%2Csearchweb201602_5_10037_10017_406_10032_10040%2Csearchweb201603_2&btsid=daae483a-2e4f-4620-a2b0-c27dbb041483
2 וחצי דולר, מחיר סבבה?
אגב, לפי מה שאני מבין ממך בתור התחלה צריך לקנות
30-4- לדים בצבעים שונים
מטריצה(אשמח אם תקשר אותי למטריצה בתור התחלה מאליאקספרס )
חוטים של זכר זכר
וכמה עשרות נגדים , חלק של 10000 וחלק של 250
כמה כפתורים
ועכשיו תלוי מה רוצים לעשות
צודק?
עניתי לך גם בערוצים אחרים, אבל למען הקוראים האחרים:
1. ככל שהלוח זול יותר, כך גדלים הסיכויים שיש בו איזשהו פגם. הרוב עובדים בלי בעיה אבל תמיד יכולות להיות הפתעות. מוכן לקחת את הסיכון? סבבה. רוצה משהו אמין יותר? שלם בהתאם…
2.מטריצה באנגלית נקראת Breadboard, בתור התחלה חפש כזו עם 830 חורים – זה גודל נוח לרוב הפרויקטים.
3. חוטים, לדים, נגדים ולחצנים תמיד תצטרך. לגבי השאר, הסתכל על כמה פרויקטים למתחילים שתרצה לנסות ובדוק אילו רכיבים הם צריכים.
שלום עידו,
כתבה מעולה ועבר הרבה זמן, אני מקווה שאתה תראה את זה,
רציתי רק לשאול מה ההבדל בין arduino uno שהמלצת עליו לבין הstarter kit?
האם אני יכול להתחיל ישירות מהarduino uno?
הפעם האחרונה שנגעתי ממש באלקטרוניקה הייתה בתיכון לפני 5 שנים…
תודה
ה-Uno הוא הלוח בלבד. בקיט יש גם לוח וגם רכיבים וחלקים שונים שאפשר לחבר אליו כדי להתחיל ליצור פרויקטים. אפשר כמובן לקנות את כל החלקים האלה בנפרד, אבל לדעתי, למי שרק מתחיל להתעסק עם זה, קיט יותר נוח.
שלום עידו,
אני מבקש לבצע פרויקט הכולל תכנות פונקציות על מספר בקרים של ארדואינו. אשמח לקבל המלצה על מתכנתים והעברת נתונים.
שלום, אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך… וזה גם לא מקום כל כך נוח לדבר על זה. אתה מוזמן לכתוב יותר פרטים למייל שלי, info שטרודל idogendel.com
היי
אני חדש בתחום והבלוג שלך מעולה , למדתי המון ….
אני מחפש קיט למתחילים ורציתי לדעת מה ההבדל בין הקיט של
SparkFun לקיט Arduino מקורי ?
תודה
שניהם אמורים להיות טובים ועם "גב", אז אם נוח לך יותר להשיג אחד מהם, לך עליו וזהו.
מהתרשמות ראשונית, נראה שבקיט של ארדואינו יש קצת יותר רכיבים, שזה תמיד טוב, וכמו כן, הלוח בקיט של ספארקפאן הוא עם מיקרו-בקר SMT (קטן ושטוח) שאי אפשר להחליף בקלות כמו בקיט של ארדואינו. אז אם היו מביאים לי את שניהם ואומרים לבחור אחד במתנה, הייתי הולך על הארדואינו 🙂
עידו שלום.
יש אתר ממש זול למעגלי ורכיבי ארדואינו .
שם האתר : Banggood.com
[המשך ההודעה נמחק על ידי – ע.ג.]
בברכה… יהודה.
שלום יהודה,
הפוסטים האלה כבר לא מעודכנים. לרשימה מלאה של אתרים רלוונטיים ומומלצים, ראה באתר makers.co.il בכתובת http://www.makers.co.il/mfs/showthread.php?236-%E0%FA%F8%E9%ED-%EC%F7%F0%E9%E4-%EE%F7%E5%E5%F0%FA-%F9%EC-%F8%EB%E9%E1%E9-%E0%F8%E3%E5%E0%E9%F0%E5-%E5%E0%EC%F7%E8%F8%E5%F0%E9%F7%E4
עידו, הרבה תודות על המידע הרב. אני חדש בתחום ויש לי שתי שאלות.
1. מה בעצם אני מקבל מחומרת הארדוינו? המעגל החשמלי מאוד פשוט ואפשר בעיקרון לקנות את הרכיבים בבודדת ולבנות לבד, לא? יש איזו תוכנת firmware שמגיעה צרובה בתוך המיקרוקונטרולר שמקבלים עם הלוח? ואם כן, אי אפשר להוריד ולצרוב לבד?
2. יש לוחות breadboard הניתנים לחיבור לארדוינו בקלות? אני בכל מקרה לא יכול להסתפק במה שיש על הלוח הבסיסי ומתכוון להוסיף אלקטרוניקה נוספת בלוח נוסף. אני צריך לאלתר כזה, או שיש לוח המתאים ל-wire wrap המתחבר לארדוינו בקלות?
תודה!
1. כל דבר אפשר להרכיב גם לבד, השיקול הוא הזמן שזה ייקח לך, איכות העבודה שאתה יכול להפיק והמחיר (לקנות בבודדת לארדואינו יחיד ממש לא ישתלם לך, רק בכמויות). המיקרו-בקר של הארדואינו צריך תוכנת Bootloader שאפשר להוריד ולצרוב, אבל תצטרך חומרה כלשהי לצריבה – או ארדואינו אחר, או צורב סיני זול, או הצורב הרשמי של Atmel. יש כאלה שמוכרים מיקרו-בקרים שכבר יש עליהם Bootloader בתוספת של דולר בערך. 2. Breadboard זו המטריצה שמחברים עם חוטים למעגלים זמניים. המבנה של הארדואינו לא תואם ריווח סטנדרטי כך שאי אפשר "להלביש" עליו prefboard או stripboard רגילים, אבל אתה יכול לקנות מה שנקרא prototype… לקרוא עוד »
עידו, תודה על התשובה המהירה. ראשית, wirewrap עדיין חי וקיים וזו עדיין הדרך המומלצת לעשות אבטיפוס בצורה מהירה שעדיין יהיה קומפקטי עם רמת אמינות סבירה לטלטולים…
בכל מקרה, אני מבין שאת הרכיבים שרוצים להוסיף על ה-prototype shield מלחימים ללוח. אבל לא הבנתי איך מחברים בין הרגלים של הרכיבים האלו לבין עצמם, כלומר איך מבצעים את חיוט המעגל על הלוח הזה. אני הייתי בטוח נהלבוננות ראשונית שזה כן מתאים ל-wirewrap.
"עדיין הדרך המומלצת"? על ידי מי? אפילו להשיג את הרכיבים הדרושים זה לא פשוט כיום…
החיבור נעשה על ידי הלחמה של חוטי עזר ממקום למקום. בנוסף, אם אתה מחבר למשל נגד עם רגליים ארוכות, במקום לקצוץ אותן מעל נקודת ההלחמה אתה יכול לכופף אותן לכיוון הרצוי כך שייגעו ברכיב היעד ולהלחים שוב שם.
לי אין כל בעיה להשיג את כל הציוד הדרוש לחיוט wirewrap: תושבות, חוטים, כלים וכו'
אני מניח שהכי טוב שפשוט ארכוש ערכת ארדוינו ו-prototype shield ולהתחיל להתנסות ולנסות. הרי ה-prototype shield מתחבר לארדוינו דרך פינים ארוכים שיוצאים בצידו השני. חשבתי שזה יכול לאפשר לי גם להלחים תושבות ל-wirewrap ולעשות את החיווט בצד השני, זה הפונה לארדוינו…
איפה אתה משיג את הכלים? היו כמה חבר'ה ב-makers.co.il שהתעניינו בזה. ואני הזהרתי אותך שה-prototype shield יהיה נמוך מדי, אז אל תגיד שלא אמרתי…
למשל, בחנות שנקראית אריהב. חפש בגוגל.
וכן, אכן הזהרת אותי ובכל זאת אנסה… 🙂
תודה על כל העזרה. יקח לי קצת זמן לבצע את כל הפרויקט הזה אבל כשיהיו לי מסקנות מבטיח לספר כאן.
עידו, שלום.
אני די חדש כאן.
עשיתי לפני שנה פרוייקט גמר על כרטיס פיתוח של MSP430.
א. האם היית ממליץ לי ללכת לכיוון הארדואינו, או להישאר בתחום ה-MSP430? זאת מתוך רצון להתפתח מקצועית בתחום האמבדד, ותוך התייחסות לרצון לעבוד גם עם לינוקס.
ב. אם ארדואינו – מה דעתך על הערכה הבאה:
http://dx.com/p/rfid-stepper-motor-learning-kit-for-arduino-multicolored-247020 ?
תודה!
תלוי לאיזו רמה הגעת. ארדואינו מעולה למי שאף פעם לא עבד עם מיקרו-בקרים, אבל משתמשים מנוסים יכולים לדלג עליו ולעבוד ישירות עם רכיבים של חברת Atmel (ראה למשל בפוסטים על ATtiny85 כאן בבלוג). באפשרויות עבור לינוקס אני לא מתמצא יותר מדי, אז אשאיר את השאלה הזו פתוחה.
הקיט שהבאת יכול להיות שימושי להיכרות עם רכיבים שונים ושיטות עבודה איתם, אם זה מה שאתה מחפש, והכישורים האלה יכולים לעזור לך לכל מיקרו-בקר בו תבחר להתמקצע בעתיד.
שלום,
אני חדש בתחום ורציתי לפתח אפליקציה שמתקשרת בWIFI עם מתגים חשמליים בבית.
הבנתי שארדואיניו יענה לצרכיי ורציתי לדעת אם אני רוצה כמה רכיבים כאלה איך אני מתקשר איתם? אני צריך סוויצ' מיוחד ש"ינהל" את הסרבר? איך משיגים כזה?
אשמח לתשובה ואיזה מוצר הכי יעזור לי?
שלום, אפשר לבנות מערכות כאלה בעיקרון, אבל אני לא מתעסק עם רשתות ולא מכיר את התחום לעומק, אז עדיף שתשאל ב-makers.co.il.
שלום הזמנתי מאיבי ארדואינו מגה מקורי וקיבלתי מזויף "HIduino" אני סטודנט להנדסת חשמל ועושה פרוייקט גמר עם ארדואינו השאלה אם יש הבדל בין החיקוי לבין המקורי? או שכדאי בכל זאת לקנות את המקורי. ?
ההבדל בין החיקויים למקור הוא כמעט תמיד איכות העבודה, או איכות הרכיבים ההיקפיים בלוח (כי במיקרו-בקר עצמו קשה לחפף גם אם רוצים). המשמעות של זה היא שבתנאים קיצוניים – ויברציות, טמפרטורה חיצונית גבוהה, מתח קצת גבוה מדי וכו' – רוב הסיכויים שהחיקוי ייפגע מהר יותר מאשר המקורי. יחד עם זאת, חיקויים בדרך כלל עובדים בלי שום בעיה.
היי עידן, אחלה פוסט
לדעתך כדאי להזמין?
http://www.aliexpress.com/item/UNO-R3-development-board-microcontroller-2012-latest-MEGA328P-ATMEGA16U2-Arduino-Compatible/752732870.html
כל עוד זוכרים שזה חיקוי סיני שייקח לו הרבה זמן להגיע במשלוח, זו נראית עסקה לא רעה 🙂
תוספת נחמדה שראיתי וזולה
http://www.dealextreme.com/p/arduino-2-6-lcd-keypad-shield-expansion-board-134404
אם קונים ארדואינו לא מקורי, אני לא רואה שום סיבה לקנות ארדואינו רגיל. הוואריאציות הותר מעניינות הן ה Mega או ה NANO. החסרונות היחידים של המגה הם שהוא גדול יותר ויקר יותר, אבל לפחות באתר שנתת מגה עולה 17$, שזה הבדל של דולרים בודדים מהדגם הרגיל. היתרונות זה הרבה יותר משאבים (מלא פלאש וRAM!) ופי 3 פינים בערך. מלא כניסות למלא יישומים. הדגם המעניין השני הוא הנאנו – היתרונות הן חיבור USB מיני, שהרבה יותר נח, וזה שהוא מתחבר ישר למטריצה. הרבה יותר קל לבנות סביבו פרוייקטים. אם מגיעים לשלב שרוצים להלחים עם ארדואינו אז הרבה יותר קל לחבר אותו… לקרוא עוד »
אני חושב שהמגה הוא קצת Overkill עבור רוב הפרויקטים של החובבים – רוב הזיכרון והיציאות לא ינוצלו לעולם, מה גם שיש הרבה יותר שרטוטים, דוגמאות קוד ופרויקטים ברשת לדגם הרגיל, וזה חשוב למי שרק מתחיל.
הננו אכן חמוד 🙂
כן, אבל כל מה שעובד על הרגיל גם עובד על המגה. מעט הדברים שיש בהם הבדל זה דברים שכותבים ישירות לרגיסטרים של הבקר. מי שמגיע לרמה כזאת בד"כ כבר פותר הכל לשתי הגרסאות. חוץ מזה כל המגנים והספריות עובדים על שניהם.
אני מסכים שהמגה נראה יותר מאיים, אבל הוא רק מוסיף על הרגיל ולא גורע כלום.
נראה לי שצריך להפריד כאן בין שני דברים: הזיכרון הנוסף של המיקרו-בקרים במגה, שהוא מבורך (גם אם לפעמים מיותר), לבין כמות הפינים. אני פשוט מדמיין לעצמי איך נראה פרויקט עם מגה באמצע וחוטים שיוצאים משלושים, ארבעים או חמישים פינים; איכשהו, זו נראית לי שיטת עבודה בעייתית. בקני מידה כאלה אמורים כבר לשרשר רכיבי משנה על Bus, לעבוד עם פרוטוקולים של תקשורת סריאלית וכו'. מצד שני, תמיד יש פרויקטים יוצאי דופן, ואין לי שום דבר נגד דגמי מגה. בפוסט הזה התמקדתי בדגם הרגיל כי זה הרגיל… וכמובן שכל אחד יעשה את השיקולים שלו ויבחר בכלי שהכי מתאים לצרכים והכי מוצא חן… לקרוא עוד »
עידו! דבר חשוב ביותר!
מצאתי בEBAY אותה ערכה רק הרבה יותר זולה! תפרסם
http://www.ebay.co.uk/itm/Arduino-Component-Basic-Element-Pack-Set-Kit-Case-For-Arduino-Starter-Beginners-/180824786469?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item2a19ff4625
זה לא יותר זול, זה פשוט בפאונד במקום בדולר… 😉
שלום!
קראתי את הכתבות שלך בYNET ואני רוצה להתחיל.
אשמח את תיצור איתי קשר במייל
לפני שאני אזמין אני אתחיל ללמוד את השפה[ אני יודע PHP זה עוזר?]
ואחרי זה, רציתי לדעת אם זאת ערכה טובה
http://www.ebay.com/itm/Cooqrobot-Uno-Board-DIY-Starter-Kit-ATMEGA328P-ATMEGA8U2-arduino-compatible-/150808023316?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231cdbd114#ht_3153wt_1185
ומאיפה קונים חישנים?
הערכה נראית סבבה (בעיקרון, רוב הערכות שראיתי הן סבבה למתחילים – ההבדלים לא באמת משמעותיים). שפת PHP תעזור לך כי התחביר שלה דומה ל-C, אבל המעבר לא טריוויאלי – יש כמה הבדלים מהותיים שתצטרך ללמוד ולהקפיד עליהם.
שלום עידו
אמנם אני מהנדס מכני . אבל הבלוג הזה מאוד מעניין אותי
רכשתי את הערכה שהמלצת אבל ישנם רכיבים שאינם מוכרים לי ואין שום הסבר בתוך הערכה.
האם תוכל לפרט לגבי רכיבי הערכה ? (לפחות לגבי הכפתורים השחורים שבשקיות !!!)
תודה
אמיר
כפתורים שחורים? 🙂
חזור לקישור של הקיט, נסה למיין לפי הרשימה למטה את הרכיבים שאתה כן מזהה. את מה שלא, קבץ ביחד וצלם מקרוב. אם אראה אותם אולי אוכל לעזור יותר… אולי יהיה גם פוסט בקרוב על רכיבים בסיסיים.
היי עידו,
אני חושב שהמטרה של TI היתה חובבנים.
לחברות שעוסקות בפיתוח אין בעיה להוציא קצת יותר מ-4.30 דולר עבור ערכת פיתוח 🙂
לדוגמא, הנה התיחסות ל LaunchPad ב-Hackaday – שהוא בטח לא אתר של מקצוענים:
http://hackaday.com/2010/08/11/how-to-launchpad-programming-with-linux/#more-26666
על איזה מגבלות חוקיות אתה מדבר?
בדיוק קיבלתי תשובה רשמית מ-TI (שאלתי אותם בדיסקרטיות על הנושא הזה). זה אכן מיועד גם לחובבים. המפרט של הצ'יפ די עלוב (2K פלאש, 128 בייט RAM), אני בספק אם אפשר להפיק ממנו משהו ממש מעניין – ובמחיר הזה, אני מתכוון בכל זאת לבדוק 🙂
המגבלות החוקיות – אני פשוט נוהג לעבור על התקנונים לפני שאני מאשר, והיו שם איסורים על פיתוח למטרות מסחריות וכל מיני כאלה. לא שיש לי כוונה כזו (כרגע), אבל בהשוואה לקוד הפתוח והחופשי של ארדואינו, זה פחות נעים…
אגב שיטוטיי אחר מידע בעניין הארדואינו, גיליתי את האתר הבא, שנראה כמו מקור ישראלי לא רע לשלל רכיבים אלקטרוניים מגניבים: החל מחוטים ונגדים וכלה בכרטיסי g.p.s וג'יירסקופים מיקרומכניים (דהיינו ג'ירוסקופים על שבב). טרם ניסיתי להזמין משם ציוד, אבל נראה ששווה לבקר בו.
http://www.4project.co.il/
היי, שאלה קטנה, אם אזמין קיט מתחילים מ-buyincoins . יכולים לחייב אותי בעוד עלויות כשזה מגיע לארץ? (משקל/גודל הקיט וכו'?) תודה!
היי נועה,
בגודל, משקל ומחיר כאלה לא אמורה להיות שום עלות נוספת.
אכן מקור אינסופי ליצירתיות ויצירה עבורי מזה מספר שנים.
ניתן להשיג מגוון מוצרי ארדואינו ודומים וכן סנסורים ועוד ועוד הן בחו"ל http://www.sparkfun.com
אבל גם בארץ, בשקלים ובלו"ז קצר: http://www.dash.co.il וגם ב- http://www.4project.co.il
(בשניהם זכיתי לשרות מהיר ואמין).
לטעמי טיפה יותר משתלם לקנות את הערכה הבסיסית ביותר
ופשוט לקנות באיביי את שאר הרכיבים האלקטרונים כגון קבלים נגדים טרנזיסטורים חיישני טמפרטורה חישני אור לדים נגדים משתנים לוח תצוגה ולוח-מטריצה שנקרא באנגלית solderless breadboard וכמובן חוטים כאלה לחיבורים וגם מולטימטר זול
אולי שווה לארגן רשימה קטנה של ציוד מומלצ למתחיל
אין ספק שקניה בנפרד מוזילה עלויות, אבל צריך לזכור שמי שבאמת רק מתחיל עדיין לא יודע מה הוא צריך ובמה הוא ישתמש, שלא לדבר על כך שחלק מהרכיבים כבר יגיעו בזמן שאחרים עדיין מתעכבים, ומזה אפשר להשתגע…
רשימה של ציוד מומלץ למתחילים – בהחלט רעיון טוב. בקרוב כאן בבלוג!
לוח תוצאות אלקטרוני מבוסס ארדויונו
http://www.youtube.com/watch?v=SnNwakxXJ6E
כמה מילים על הפרויקט פלוס קוד
http://www.efly.co.il/forums/entry.php?187-לוח-תוצאות-אלקטרוני
הסרטון נראה נהדר, אבל הקישור השני פתוח רק למי שרשום לאתר ההוא…
כתבה נחמדה פירסמת ב ynet שממנה הגעתי לאתר שלך.
יש כמה דברים שכדאי לדעת לפני שמחברים לערכות כאלה את המחשב ודברים לערכות, אחרת ניתן בקלות לשרוף את הבקר.
בנוסף לכך, אם כבר מדברים על מחירים, למה לא להפנות למעבד MSP430 של TI. אומנם צריך קצת ללמוד לעבוד איתו, אך הערכת פיתוח הרשמית שלו (הזולה כמובן) עולה 4.3$ כולל משלוח, ומהאתר של הייצרן וגם זהו בקר בעל תצרוכת זרם ממש נמוכה. קוראים לערכה Starter KIT והיא ממש אחלה!
תודה!
ציינתי בכתבה שיש עוד מיקרו-בקרים בשוק, אבל למיטב ידיעתי הארדואינו מוביל מבחינת פשטות ונגישות מידע – ואלה פרמטרים קריטיים עבור מתחילים. מה גם שהוא בקוד פתוח, וחוץ מזה עשיתי איתו לא מעט שטויות ובינתיים הוא שורד 🙂
על הערכה הזו של TI אני שומע בפעם הראשונה – אני אנסה לבדוק במה מדובר.
קניתי את הלוח של TI – MSP-EXP430G2 – MSP430 LaunchPad Value Line Development kit בעקבות אחד המגיבים לכתבה המוצלחת שלך ב-ynet.
קניתי ישירות באתר של TI, המחיר 4.30 דולר כולל משלוח בFedEx כאשר TI מכסים את כל החיובים.
צריך להגיע מחר.
https://estore.ti.com/MSP-EXP430G2-MSP430-LaunchPad-Value-Line-Development-kit-P2031.aspx
אמנם יותר פשוט מה-arduino אבל מתאים לי יותר כי מאפשר התנסות ראשונית בהשקעה מינימלית.
גם כאן כלי הפיתוח חינם וכל שנדרש הוא חיבור USB למחשב.
באתר של TI יש גם מדריכים בוידאו ותעוד בשפע.
בכל אופן תודה עידו על המאמרים המצויינים!
באמת? כשהלכתי לאתר שלהם בעקבות המגיב ההוא, היה כתוב שם שאין את זה במלאי…
אני אנסה גם, בהחלט.
עדכון: תוך כדי תהליך הבנתי שמדובר בלוח ש-TI שולחים כדוגמית לחברות שעוסקות בפיתוח. בתור חובב שמתעסק באלקטרוניקה בעיקר כמשחק, אני מרגיש קצת לא בנוח להתעלק על פרוצדורות עסקיות (מה גם שיש כאן כל מיני מגבלות חוקיות וכו'). אני אניח לזה בינתיים.