בפוסט זה נפרט על הקוד וההגדרות הדרושים כדי להפעיל פסיקה מבוססת-טיימר במיקרו-בקר הסיני הזול, תוך שימוש בטיימר כללי (GPTM) במקום הטיימר הפשוט STK – כי אותו כבר ניצלנו ליצירת פונקציית millis…
להמשיך לקרוא פסיקת טיימר בסיסית ב-CH32V003ארדואינו Uno R4 Minima – מה חדש (חלק ב')
בפוסט הקודם ראינו שארדואינו R4 החדש אכן מעניק לנו גישה לחומרה "חזקה" הרבה יותר מזו של R3. כעת נבדוק האם הוא גם תומך בספריות קוד קיימות ונפוצות, מה שיכול להפוך אותו סופית לסטנדרט הבא בעולם הארדואינו.
להמשיך לקרוא ארדואינו Uno R4 Minima – מה חדש (חלק ב')ארדואינו Uno R4 Minima – מה חדש (חלק א')
במשך השנים ראינו המון לוחות ארדואינו חדשים מופיעים, מקבלים קצת הייפ, ואז נשכחים או אפילו מבוטלים רשמית. האם ה-Minima החדש, שמוצג כדור הבא של הלוחות ה"קלאסיים", יצליח לחמוק מהגורל הזה?
להמשיך לקרוא ארדואינו Uno R4 Minima – מה חדש (חלק א')איך עובדים עם חיישן לחץ אוויר
מדריך קצר לבחירת חיישנים, לקריאת מדידות מחיישנים אנלוגיים באמצעות ארדואינו (או לוחות ומיקרו-בקרים אחרים), ולהמרה של התוצאות ליחידות סטנדרטיות – kPa, אטמוספרות, Bar או PSI
להמשיך לקרוא איך עובדים עם חיישן לחץ אווירהאם ואיך אפשר לזהות תרגום מכונה?
עולם התרגום עובר טלטלה רצינית בשנים האחרונות בעקבות ההתפתחויות בתחום תרגום המכונה, ובין השאר, יש מתרגמים עם מוסר ירוד שמפרים חוזים ומגישים פלט מחשב במקום העבודה האנושית שהתחייבו לספק. מבחינת אתיקה אין פה שום ספקות, אבל מה לגבי איכות התרגום עצמו? האם המכונות כבר יודעות לתרגם ברמה גבוהה עד כדי כך שרמאות כזו לא תתגלה? לאחרונה הוטלה עליי משימת בילוש ברוח זו, והחלטתי לבדוק לפני כן את העדכניות של הידע ושל הנחות היסוד שלי בנושא. הנה מה שגיליתי.
להמשיך לקרוא האם ואיך אפשר לזהות תרגום מכונה?ה-PCBA הראשון שלי
בתזמון מושלם עם צורך מסוים בשטח הגיעה אליי הצעת חסות של JLCPCB, שיצרה הזדמנות לנסות (והגיע הזמן, באמת!) הרכבה של רכיבים על PCB במפעל במקום הלחמה ידנית בבית. הנה ההתרשמות שלי מהתהליך ומהתוצאות.
להמשיך לקרוא ה-PCBA הראשון שליכמה זמן לוקח להלחים?
כשהלחמה ידנית הופכת לחלק משמעותי מספיק בפרויקט, צריך להתחיל לשים לב ליעילות ולמהירות שלה. כמה זמן באמת נדרש לכל סוג רכיב? האם סדר העבודה משנה? האם יש צווארי בקבוק? ביצעתי מספר מדידות בסיסיות כדי לקבל נתוני אמת שימושיים, והנה התוצאות.
להמשיך לקרוא כמה זמן לוקח להלחים?מצביעים לפונקציות בשפת C
בכל שפת תכנות יש פה ושם "מוזרויות", תחביר חסר היגיון שאין ברירה אלא ללמוד בעל-פה. כך, למשל, ההגדרה בשפת C של מצביע לפונקציה – טריק מתקדם יחסית שמאפשר לנו לבנות קוד גמיש מאוד, לשלוח פונקציות כפרמטרים (callback) ועוד. הנה הסבר והדגמה שיעזרו לנו להבין כיצד עושים זאת.
להמשיך לקרוא מצביעים לפונקציות בשפת Cצלילה ל-EEPROM של ה-ATmega4809
מידע טכני שימושי יותר או פחות, שיעזור לנו להבין טוב יותר את ה-EEPROM של המיקרו-בקר, וכן לקרוא ממנו, לכתוב אליו ובכלל לנצל אותו באופן אופטימלי.
להמשיך לקרוא צלילה ל-EEPROM של ה-ATmega4809סכנה, דיודות הגנה!
כמה מהבאגים המרגיזים ביותר נובעים מאלמנטים, שאמורים דווקא להגן עלינו ועל הרכיבים שלנו. בפוסט זה נסתכל ספציפית על דיודות הגנה פנימיות של פיני קלט/פלט במיקרו-בקרים, ובאפשרויות להתמודדות איתן.
להמשיך לקרוא סכנה, דיודות הגנה!