כשמיקרו-בקרים ושבבים "מדברים" ביניהם דרך חוטים או קווי נחושת, התקשורת היא בדרך כלל הודעות בכיוון אחד כל פעם (Half-Duplex) על גבי אותו קו, כפי שנעשה למשל על SDA בפרוטוקול I2C, או הודעות בשני הכיוונים בו-זמנית (Full-Duplex) על גבי שני קווים נפרדים, כגון TX ו-RX בפרוטוקול UART. מבחינה חשמלית, אלה הפתרונות הקלים. עם זאת, יש דרכים להעביר מידע בשני הכיוונים בו-זמנית גם על גבי קו יחיד. הנה הדגמה מאולתרת.
לולאת זרם (Current loop), שהיא שיטה ותיקה מאוד להעברת מידע אנלוגי במערכות בקרה, עדיין נמצאת בשימוש בתעשייה. הנה דוגמה ומספר דגשים לקריאה של חיישנים שעובדים בשיטה הזו באמצעות מיקרו-בקרים.
לפני כחמש שנים וחצי בדקתי מסך HMI של חברת Stone הסינית, והגעתי למסקנה שהמסך וסביבת הפיתוח שפותחה עבורו טעונים שיפור. לאחרונה התבקשתי לבחור מסך לפרויקט חדש, והאילוצים של הפרויקט הובילו אותי בחזרה אל Stone. בואו נראה אם ואיך התקדמו המסכים וכלי הפיתוח שלהם מאז הפעם הקודמת.
ארדואינו בא לעולם, אם נסכם במשפט אחד, כדי שאנשים יוכלו ליצור עם חשמל ואלקטרוניקה בלי להבין אותם. המטרה הזו הושגה באופן מאוד-מאוד חלקי, בלשון המעטה, אבל החלום להמציא "לגו של אלקטרוניקה" – סט של חלקים מוכנים שאפשר לחבר בקלות זה לזה, לכתוב קצת קוד בסיסי והמערכת פשוט תעבוד – ממשיך לצוץ שוב ושוב, והפעם יש גם נקודה ישראלית.
מערכת מודולרית, מתוך הבלוג של 4project.co.il (כל התמונות נלקחו באישור)
הדור החדש של ארדואינו Uno (שנקרא R4 ושהצגתי אותו כאן) נותן לנו גישה למיקרו-בקר 32-ביט חזק ומשוכלל. הנה כל מה שצריך לדעת כדי לשלב את היכולות של השבב הזה ואת הנוחות של ארדואינו עם הגמישות של PCB משלנו.
לראשונה בסדרת הפוסטים הזו, אנחנו משתמשים במודול חומרה שאין לו מקבילה במיקרו-בקרים ה"קלאסיים" של ארדואינו: מודול הגישה הישירה לזיכרון (DMA). לצורך ההדגמה, נבצע בעזרתו משימה נפוצה ושימושית – שידור מחרוזת תווים דרך מודול ה-UART.
בפוסט זה נפרט על הקוד וההגדרות הדרושים כדי להפעיל פסיקה מבוססת-טיימר במיקרו-בקר הסיני הזול, תוך שימוש בטיימר כללי (GPTM) במקום הטיימר הפשוט STK – כי אותו כבר ניצלנו ליצירת פונקציית millis…
בפוסט הקודם ראינו שארדואינו R4 החדש אכן מעניק לנו גישה לחומרה "חזקה" הרבה יותר מזו של R3. כעת נבדוק האם הוא גם תומך בספריות קוד קיימות ונפוצות, מה שיכול להפוך אותו סופית לסטנדרט הבא בעולם הארדואינו.
במשך השנים ראינו המון לוחות ארדואינו חדשים מופיעים, מקבלים קצת הייפ, ואז נשכחים או אפילו מבוטלים רשמית. האם ה-Minima החדש, שמוצג כדור הבא של הלוחות ה"קלאסיים", יצליח לחמוק מהגורל הזה?