איך עובדים עם חיישן לחץ אוויר

מדריך קצר לבחירת חיישנים, לקריאת מדידות מחיישנים אנלוגיים באמצעות ארדואינו (או לוחות ומיקרו-בקרים אחרים), ולהמרה של התוצאות ליחידות סטנדרטיות – kPa, אטמוספרות, Bar או PSI

חיישן לחץ אוויר דיפרנציאלי במעגל בדיקה ומדידה
חיישן לחץ אוויר דיפרנציאלי במעגל בדיקה ומדידה שתכננתי
להמשיך לקרוא איך עובדים עם חיישן לחץ אוויר

האם ואיך אפשר לזהות תרגום מכונה?

עולם התרגום עובר טלטלה רצינית בשנים האחרונות בעקבות ההתפתחויות בתחום תרגום המכונה, ובין השאר, יש מתרגמים עם מוסר ירוד שמפרים חוזים ומגישים פלט מחשב במקום העבודה האנושית שהתחייבו לספק. מבחינת אתיקה אין פה שום ספקות, אבל מה לגבי איכות התרגום עצמו? האם המכונות כבר יודעות לתרגם ברמה גבוהה עד כדי כך שרמאות כזו לא תתגלה? לאחרונה הוטלה עליי משימת בילוש ברוח זו, והחלטתי לבדוק לפני כן את העדכניות של הידע ושל הנחות היסוד שלי בנושא. הנה מה שגיליתי.

להמשיך לקרוא האם ואיך אפשר לזהות תרגום מכונה?

ה-PCBA הראשון שלי

בתזמון מושלם עם צורך מסוים בשטח הגיעה אליי הצעת חסות של JLCPCB, שיצרה הזדמנות לנסות (והגיע הזמן, באמת!) הרכבה של רכיבים על PCB במפעל במקום הלחמה ידנית בבית. הנה ההתרשמות שלי מהתהליך ומהתוצאות.

צילום תקריב של רכיבים על לוח שהורכב במפעל
צילום תקריב של רכיבים על לוח שהורכב במפעל
להמשיך לקרוא ה-PCBA הראשון שלי

כמה זמן לוקח להלחים?

כשהלחמה ידנית הופכת לחלק משמעותי מספיק בפרויקט, צריך להתחיל לשים לב ליעילות ולמהירות שלה. כמה זמן באמת נדרש לכל סוג רכיב? האם סדר העבודה משנה? האם יש צווארי בקבוק? ביצעתי מספר מדידות בסיסיות כדי לקבל נתוני אמת שימושיים, והנה התוצאות.

רכיבים מולחמים ללוח
להמשיך לקרוא כמה זמן לוקח להלחים?

מצביעים לפונקציות בשפת C

בכל שפת תכנות יש פה ושם "מוזרויות", תחביר חסר היגיון שאין ברירה אלא ללמוד בעל-פה. כך, למשל, ההגדרה בשפת C של מצביע לפונקציה – טריק מתקדם יחסית שמאפשר לנו לבנות קוד גמיש מאוד, לשלוח פונקציות כפרמטרים (callback) ועוד. הנה הסבר והדגמה שיעזרו לנו להבין כיצד עושים זאת.

אינטרפרטציה גרפית של AI כלשהי לפרומפט "מצביע לפונקציה"
אינטרפרטציה גרפית של AI כלשהי לפרומפט "מצביע לפונקציה"
להמשיך לקרוא מצביעים לפונקציות בשפת C

סכנה, דיודות הגנה!

כמה מהבאגים המרגיזים ביותר נובעים מאלמנטים, שאמורים דווקא להגן עלינו ועל הרכיבים שלנו. בפוסט זה נסתכל ספציפית על דיודות הגנה פנימיות של פיני קלט/פלט במיקרו-בקרים, ובאפשרויות להתמודדות איתן.

ציירתי לבד, הקונספט מסובך מדי לבינות מלאכותיות....
ציירתי לבד, הקונספט מסובך מדי לבינות מלאכותיות….
להמשיך לקרוא סכנה, דיודות הגנה!

מתקפת EMP על ארדואינו

מערכת פשוטה, עם לוח ארדואינו ששולט בממסר, עבדה יפה אצלי על השולחן, אבל אצל הלקוח התנתקה מה-COM port של מערכת ההפעלה שוב ושוב. מהכותרת אתם כבר מבינים את סוג הבעיה – אבל מה בדיוק קרה שם, ואיך מונעים את זה?

משהו אלקטרוני עם ברקים
לא באמת: אינטרפרטציה של בינה מלאכותית לנושא הפוסט, עם קצת שינויים בפרומפט
להמשיך לקרוא מתקפת EMP על ארדואינו

ה-Event System של AVR: הסבר והדגמה

כדי להישאר רלוונטיים בעולם האמבדד התחרותי, דגמי מיקרו-בקרים 8-ביט חדשים מקבלים עוד ועוד יכולות חומרה ש"עוקפות" את המעבד הפנימי המוגבל, מעשירות את ארגז הכלים שלנו כמפתחים וחוסכות רכיבים חיצוניים. בואו נראה כיצד עובדים עם מודול EVSYS שקיים בדור החדש של משפחת AVR, ושמקשר בין מודולים פריפריאליים שונים בלי צורך בתיווך של קוד רגיל או פסיקות.

מערכת להדגמת EVSYS בפעולה
מערכת להדגמת EVSYS בפעולה. לא נראה מרגש אבל זה מה יש
להמשיך לקרוא ה-Event System של AVR: הסבר והדגמה

בלוג אישי בנושאי מייקינג, תכנות, מיקרו-בקרים ואלקטרוניקה